over Bianca

Uit diverse persoonlijkheidstesten komt dat ik esthetisch ben. Nou daar kan ik me wel in vinden, ik houd van mooie plaatjes, kleurtjes op elkaar afgestemd, opgeruimde huiskamer met gezellige bloemetjes, enzovoort. Vandaar natuurlijk ook mijn liefde voor fotografie, het is toch geweldig om die mooie beelden vast te leggen zodat we er nog langer en met meer mensen van kunnen genieten.

20140815 Fotograaf Utrecht BF0A3937 kl 300x300 Over Bianca Ongeveer vijftien jaar ben ik secretaresse geweest, of vergelijkbare functies, de een noemt het management assistent, de ander ondersteuner, het maakt niet uit, het komt allemaal op hetzelfde neer. Ik vond het leuk, vooral de servicegerichtheid en het helpen van mensen, dat is echt iets wat in mij zit. Echter na verschillende werkgevers, kon ik het secretaresse trucje probleemloos uitvoeren en dacht ik steeds vaker: “Is dit het nou?” Blijf ik nu zo doorgaan de komende 40 jaar? Het zijn leuke banen, maar gaat dit mij nu echt gelukkig maken? Je kent het vast ook wel zo een moment in je leven waarop je even denkt: “Is dit het nou?”

Ik ging nadenken over wat ik dan wel wilde, ik was altijd secretaresse geweest, en vond dat leuk en ik kon niets anders. Fotograferen deed ik toen al wel, maar alleen hobbymatig, nooit gedacht om daar mijn baan van te maken, dat vond ik veel te onzeker.
Ik herinner me een dat ik een hele serieuze gebeurtenis aan het fotograferen was voor Amnesty International, mensen waren ontroerd. En ik? Ik stond met een glimlach op mijn gezicht te genieten van de mooie mensen en de gave foto’s die ik aan het maken was.

Dat was voor mij het moment waarop het kwartje viel. Als blijkt dat ik van fotograferen wel echt gelukkig wordt, dan moet ik daar toch iets mee doen?! Dus dat heb ik ook gedaan. Eerst nog met een part-time kantoorbaan ernaast om nog een stukje zeker inkomen te hebben en mijn fotografiewerkzaamheden uit te bouwen.

Ook heb ik in deze fase de fotovakschool afgerond.

Dat was toen, en nu, nu is het vooral genieten. Van een geweldige job, de vrijheid, de verschillende mensen die ik ontmoet, de leuke locaties waar ik mag werken, de ups-en-dows van het ondernemerschap, ik houd er van.

Mensen denken wel eens dat mijn baan ooit gaat verdwijnen door de hoeveelheid hobby fotografen. Ik denk dat niet. Fotografie verandert alles, een foto versterkt een verhaal, daarnaast beïnvloed het wat we kopen zoals de keuze van onze vakantie, wat we vanavond eten, hoe we ons kleden, maar ook hoe anderen ons zien, enzovoort. Professionele foto’s zullen hier altijd voor nodig zijn.

Waar ik nog meer van houd? Mijn vriend, reizen, lekkere wijntjes, schoenen, veel schoenen, graag met hak en leuke kleurtjes, maar als ik aan het fotograferen ben loop ik het liefst op mijn Nike’s. Verder probeer ik regelmatig te sporten, niet omdat het leuk is, maar omdat het goed is voor mijn lijf, en met mijn onregelmatige werkschema is hardlopen dan een uitkomst, schoenen aan (natuurlijk met een leuk kleurtje) en gaan!

20130731 BdWP vw  MG 3173 300x200 Over Bianca

Door het ondernemen kwam ik erachter dat ik schrijven leuk vindt.  Dat terwijl taal niet eens mijn sterkste kant is, trouwe lezers van mijn blogs weten dat. Ik vind het zo leuk dat ik dus inmiddels een eerste boek het geschreven waarover je op deze website meer informatie kunt vinden en de plannen voor een tweede boek zijn er ook!

En ben je benieuwd naar mijn fotografie, neem dan hier eens een kijkje.

Groet,

Bianca

Digi handtekening 300x164 Over Bianca